Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Zucht, weer eens ‘anonieme meldingen’

jul 4, 2022
wietkwekerijen

Steeds vaker lezen we over ‘anonieme meldingen’ over van alles en nog wat. Het is daarom goed om jullie te laten weten dat dit de politie een vrijwaring geeft om zonder enige andere verdenking of feit een pand of woning binnen te stappen. We zeggen niet dat dit gegeven misbruikt wordt, maar het kan natuurlijk wel. Goed, in Tilburg waren er weer ‘meldingen’.

Groenstraat Tilburg

Naar aanleiding van meerdere anonieme meldingen (Brabanders zwijgen normaal als et graf, dus een beetje opmerkelijk is dit wel weer) is de politie vrijdag een woning aan de Groenstraat binnen gevallen. Daar bleken de meldingen juist te zijn want in twee kamers werd hennep wiet gekweekt.

Verdachte situatie

De afgelopen dagen waren er meerdere anonieme meldingen binnen gekomen over een verdachte situatie bij een woning aan de Groenstraat. Mannen die op vreemde tijdstippen via de tuin de woning binnen gingen. Mannen met maskers op die de woning inlopen en nog meer van dat soort meldingen. Omdat de mogelijkheid bestond dat het om een drugslab zou kunnen gaan, wat natuurlijk levensgevaarlijk is, werd besloten om direct actie te ondernemen. Vrijdag 1 juli 2022 was de actiedag.

Aanhouding en hennep wiet

In eerste instantie werd de voordeur niet geopend (duh). Op het moment dat begonnen werd met het openbreken van de deur werd hij toch geopend door de eerdere bewoner van het nu leegstaande pand. De woning was geprepareerd voor een hennepkwekerij wietkwekerij en overal lagen spullen die daar mee te maken hadden. Verdeeld over twee slaapkamers werden 215 planten en benodigde apparatuur aangetroffen. Alles is in beslag genomen en zal worden vernietigd. De verdachte is aangehouden.

Jammer van die strijd

De politie gedoogt de verkoop van wiettoppen bij de coffeeshops in het land, maar blijft als een blinde Don Quijote kansloos jagen op wiet en alles wat er bij hoort. Speciale teams bestaan bij de gratie van wiet. Je zou toch bijna denken dat ze blij zijn dat er wiet is, omdat dat hun banen garandeert.

Hennep vervangen voor wiet

Je ziet het, wij blijven hardnekkig spreken over wiet en de politie over hennep. Als je wilt weten wie er gelijk heeft, lees dan ‘het verschil tussen hennep en wiet‘.