Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

100.000 euro cash in geheime ruimte auto

aug 20, 2021
Spaubeek buitfoto: Politie Heerlen

Een bedrag van meer dan 100.000 euro, bijna 8 kilo aan heroïne en cocaïne en twee cryptotelefoons, dat is de buit van de politie in Spaubeek en Heerlen.

Koeriers

Er zijn twee drugskoeriers aangehouden, zo meldt de politie. De invallen waren al op 15 juli, maar zijn pas veel later door de politie bekendgemaakt. Een derde arrestant, de eigenaar van de speciaal geprepareerde auto, is weer op vrije voeten.

Verraden

De politie kwam de bende op het spoor na een tip dat een 37-jarige Heerlenaar op grote schaal drugs uit Zuid-Amerika en Marokko importeerde. Hij verkocht grote partijen drugs binnen Nederland. De recherche in de regio Parkstad trok de tip na, die uiteindelijk leidde tot de actie in de gemeente Spaubeek.

Geheime ruimte

In Spaubeek wilde de de gast uit Heerlen een grote partij harddrugs leveren aan een 35-jarige man uit die plaats. De politie greep in en vond in de auto kilo’s harddrugs, waarvan een gedeelte was verstopt in een geheime bergruimte. Omdat dit verboden is werd de auto meteen in beslag genomen om te worden vernietigd (…).

Geldtelmachines

Na de aanhouding volgden er huiszoekingen bij de man in Spaubeek, in het huis van de Heerlenaar in de wijk Meezenbroek en in Landgraaf. Bij de de man uit Heerlen vond de politie niet alleen kilo’s harddrugs en geldtelmachines, ook waren er sporen dat er al veel vaker grote partijen drugs waren uitgepakt.

Het onderzoek loopt nog.