Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drie drugspanden gesloten in Honselersdijk

aug 20, 2021

Twee bedrijfspanden en een woning in de gemeente Honselersdijk van op last van de lokale cowboybaas Arends drie maanden op slot gegaan.

Wiet en coke

In de woning  is eind vorig jaar wiet, hasj en cocaïne gevonden. In de panden aan de Stationsweg en Johan van Oldenbarneveldtstraat zijn cocaïne en materialen om drugs te maken (?) gevonden. De bedrijfspanden zijn voor een periode van drie respectievelijk zes maanden gesloten. 

Blabla

“De aanwezigheid van hard- en softdrugs in een pand of materialen om deze te vervaardigen levert een direct gevaar op voor de openbare orde en veiligheid in de omgeving en dat is onacceptabel”, aldus de burgemeester in een schriftelijke verklaring. Hoe de burgemeester reageert mocht de cocaïne poedersuiker zijn is onbekend.

Wet Damocles

De bevoegdheid van de burgemeester om een woning of pand met materialen om drugs te maken of handel in drugs te sluiten, staat in de Opiumwet. Doel van de sluiting is de overtreding te beëindigen en herhaling hiervan te voorkomen. Deze bevoegdheid staat los van eventuele strafrechtelijke vervolging. Met dergelijke maatregelen gaat een burgemeester dus als een cowboy op de stoel van de rechter zitten. Levensgevaarlijk.