Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

100 miljoen extra voor crimefighters

nov 16, 2018

De prijs van een pakje sigaretten gaat weer eens omhoog, de accijns van boodschappen stijgt met drie procent en we gaan straks betalen per afgelegde kilometer in de Randstad.

Veel geld naar bestrijding

Het geld klotst tegen de plinten in Den Haag, dus staat Grapperhaus vooraan om het uit te geven. Aan de bestrijding van de zware criminaliteit. Daaronder valt ook de productie van synthetische drugs en wiet. Geen mens in Den Haag die er over twijfelt om het uit het illegale circuit te halen om daarmee miljoenen extra inkomsten te genereren, welnee. Er komt gewoon nog even 100 miljoen bij.

Jachthavens onder controle

De overheid wil de drugssmokkel over zee bestrijden door de jachthavens in Noord Holland onder strenge controle te plaatsen, ze willen vakantieparken waar zaken gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen aanpakken en het platteland beter controleren.

De Nos meldt:

Met een veelvoud aan projecten wil het kabinet de komende jaren de georganiseerde drugscriminaliteit in Nederland bestrijden. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid stelt vandaag “een breed pakket aan preventieve en repressieve maatregelen” voor aan de Tweede Kamer.

Besteding van 100 miljoen

Het geld zal worden besteed zaken gerelateerd aan cocaïne, synthetische drugs en wiet. “Het is gek dat wij als klein land zo’n grote criminele industrie hebben”, vindt oud-burgemeester Peter Noordanus, die het kabinet adviseerde over de besteding van het geld.

Wat het gaat helpen is natuurlijk volstrekt onbekend. Wat wel bekend is, dat volgend jaar blijkt dat het weer niet genoeg geld is en er nog steeds drugs beschikbaar is. Dat gaat al 100 jaar zo en dat zal ook nog 100 jaar zo gaan.

Tientallen projecten

De politie, het Openbaar Ministerie, gemeenten en andere partijen hebben bedacht hoe de drugsindustrie in Nederland moet worden aangepakt.
Tientallen projecten moeten de markt gaan verpesten, in de hoop dat criminelen uitwijken naar andere landen en Nederland op drugsgebied niet langer geldt als de handelsvloer van Europa. Helaas staan dergelijke plannenmakers (ook weer banen die betaald worden door de belastingbetaler) ver van de realiteit.

Grapperhaus verbrast

Minister Grapperhaus noemt de maatregelen “een forse eerste stap”, maar erkent dat met deze investering de problemen niet voorbij zijn. “Ik denk dat we de komende jaren zeker nog meer projecten zouden moeten opzetten.”
Of daar geld voor is, is afwachten. Je snapt het wel als je dit leest; dit is de eerste vooraankondiging voor nóg meer geld.

Nederland is het helemaal kwijt en alle maatregelen ten spijt constateren we over een jaar een identieke situatie, alleen kost het ons allemaal nog meer geld. Herinner ons er maar aan op 16 november 2019.