13.750 kilo hasj onderschept in Tanger

De Marokkaanse douane had afgelopen zaterdag een flinke vangst te pakken. Zo groot dat ze preken van een record drugsvangst.

Haven van Tanger

In de haven van Tanger werd er door de speurders van de douane 13,75 ton hasj onderschept. Volgens een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN werd de drug in een “ruimte in een vrachtwagen dat aan een dok geparkeerd stond” gevonden.

Onderzoek recherche

De recherche in Tanger onderzoekt nu of er meer verdachten in beeld zijn en speurt ook naar connecties tussen de betrokkenen en hun eventuele banden met internationale criminele organisaties.

In augustus vorig jaar hadden de politie en de douane in dezelfde haven een lading van 480 kilo hasj in een vrachtwagen met groenten ontdekt. De drug was toen in de brandstoftank verborgen.

Lijst met incidenten

De lijst met dit soort incidenten groeit nog altijd. Er worden in de haven van Tanger regelmatig transporten onderschept, maar ook bij aankomst in Spanje is het nogal eens prijs. Bij het gebrek aan goede hasj in Noord Europese landen, is de Marokkaanse hasj bijzonder populair. Reden genoeg voor smokkelaars om risico’s te nemen en het spul naar het noorden te smokkelen.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.