Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

1.300 kilo cocaïne aangetroffen in Antwerpen

Cocaïne in Antwerpen

In de haven van Antwerpen onderschepte de douane vorige week 1,345 ton cocaïne. Die vangst kon rechtstreeks gelinkt worden aan een criminele organisatie die deze week werd opgerold. Dat meldt het Antwerpse parket.

36 pakken cocaïne

Op 8 mei werd de cocaïne gevonden. Maandag en dinsdag voerde de politie huiszoekingen en tussenkomsten uit in de regio Antwerpen en de haven van Antwerpen. Ze waren op zoek naar een grote drugsbende die cocaïne uit de haven smokkelde. De onversneden drugs zaten verdeeld over 36 pakken die zich aan kaai 1742 bevonden. Aan diezelfde containerterminal werden maandagochtend leden van een criminele organisatie opgepakt.

1300 kilo in Antwerpen

De douane onderschepte 1,345 ton cocaïne in de haven van Antwerpen
 Foto: Parket Antwerpen

Tien huiszoekingen

Woensdag werden opnieuw tien huiszoekingen uitgevoerd, waarbij twee mensen gearresteerd werden. Een van het wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Drie verdachten die dinsdag werden opgepakt, worden door de onderzoeksrechter aangehouden.

Dertien aanhoudingen

In totaal zijn er al dertien personen aangehouden in het dossier. Een deel van hen zal vrijdag voor de raadkamer verschijnen om te horen of ze langer in de cel moeten blijven.

Auto’s en luxe goederen

Bij de huiszoekingen van maandag werd een kleine hoeveelheid cocaïne gevonden, naast een tiental wagens, luxe goederen en een grote hoeveelheid cash. De bende zou bestaan uit leden van twee families en nog wat kompanen.

1300 kilo Antwerpen

De douane onderschepte 1,345 ton cocaïne in de haven van Antwerpen
 Foto: Parket Antwerpen

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *