Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

140 agenten in actie

feb 28, 2018
Zwaailicht politie

Nijmegen, Beuningen, Malden, Plasmolen, Heumen – De politie heeft dinsdagochtend, in alle vroegte op diverse plaatsen in en om Nijmegen doorzoekingen gedaan. Zeven woningen in Nijmegen, Malden, Plasmolen en Beuningen en een bedrijfspand in Heumen werden doorzocht.

De politie hield twee mannen aan van 24 en 49 jaar uit Nijmegen, een 46-jarige inwoner van Malden en een 62-jarige man uit Beuningen. Zij worden verdacht van overtreding van de Wet wapens en munitie en Opiumwet. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Sinds december 2016 is de politie bezig met het onderzoek. De politie heeft o.a. meerdere vuurwapens en munitie, een aanzienlijk geldbedrag, computers en telefoons en twee auto’s in beslag genomen. In één woning werden de restanten van een wietkwekerij aangetroffen. In een schuur van een andere woning trof de politie nog een wietkwekerij aan met 34 planten.

Omdat het onderzoek nog in volle gang is worden er op dit moment geen nadere mededelingen gedaan. Bij de invallen en doorzoekingen werden ongeveer 140 politieagenten ingezet.

Bron: politie.nl

Redactie: eigenlijk staat er dat de politie een wietkwekerij met 34 planten heeft aangetroffen. Een aanzienlijk geldbedrag is pas illegaal als de rechter zich daarover heeft geboden. Meerdere vuurwapens en munitie is ook weer een ruim begrip en had best wat gedetailleerder omschreven mogen worden. Nu lijkt het er vooralsnog op dat deze tonnen kostende operatie niet echt een spectaculair resultaat heeft opgeleverd.