Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Verklikker bezorgt politie flinke buit

feb 28, 2018

De politie heeft een bijzonder hoog rendement gehaald uit een anonieme tip over wiethandel. Want het bleek na onderzoek niet alleen te gaan om wiet, maar om zo’n beetje alle illegale drugs die op de markt verkrijgbaar zijn.

Na een groot onderzoek in Rotterdam-Zuid resulteerde het speurwerk in de vangst van 161.500 euro, verdovende middelen bestaande uit wiet, XTC, GHB, MDMA en cocaïne en een vuurwapen. Drie verdachten zitten vast.
Begin januari kwam er een anonieme tip binnen over een wiethandel waar veel geld mee verdiend zou worden. De politie startte een groot onderzoek. Het zou vermoedelijk gaan om twee mannen die dankzij de winst van de wiethandel grote hoeveelheden geld verstopten in hun huis en ook in de woning van hun ouders.

Tijdens het onderzoek kwam al gauw zo veel informatie dat Openbaar Ministerie, politie en het gespecialiseerde afpakteam Confisq al snel in actie moesten komen. Dat gebeurde vorige week woensdagmiddag. Drie woningen werden onderzoek en met resultaat. Naast het geld, de drugs en het (nep)vuurwapen, namen de politiemensen ook nog vijf waardevolle personenauto’s in beslag. De auto’s zijn vermoedelijk gekocht met crimineel geld, en daarop richt zich momenteel een witwasonderzoek. Twee mannen van 36 en 43 en een vrouw van 34 uit Rotterdam zitten vast.

Of de prijs van XTC, GHB, MDMA en cocaïne in de omgeving Rotterdam zal stijgen valt te betwijfelen uiteraard en ook zal er niet minder drugs gebruikt worden in de regio. Maar de dappere ridders geven de strijd niet op en blijven knokken tegen de drugshandel.

Bron en foto: politie.nl