Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

1500 kilo wit in Marokkaanse haven

jan 5, 2024
Haven Tanger

Op dinsdag heeft de Marokkaanse politie, in samenwerking met Spaanse officials, een grote drugsvangst gerealiseerd in de haven van Tanger-Med. Ze confisqueerden 1.488 kilo cocaïne, die vanuit Zuid-Amerika naar een Turkse haven werd verscheept. Tot nu toe zijn er geen arrestaties gemeld.

Dankzij een tip van Spanje

Deze succesvolle operatie was het resultaat van een tip van de Spaanse veiligheidsdiensten, die nauw samenwerken met Marokko in de strijd tegen internationale criminaliteit. Volgens een verklaring van de Marokkaanse nationale veiligheidsdienst (DGSN) is dit een van de grootste cocaïnevangsten in de Marokkaanse geschiedenis.

De haven van Tanger

De drugs werden ontdekt tijdens een inval op een vrachtschip, dat onder Europese vlag voer, in de haven van Tanger-Med. De cocaïne, verstopt in een container aan boord, bestond uit 1.277 blokken. Na weging bleek het totale gewicht 1.488 kilo te zijn. De zending kwam uit Zuid-Amerika en was op weg naar Turkije, wat de omvang van het criminele netwerk benadrukt.

De Marokkaanse politie is momenteel bezig met een onderzoek naar de verantwoordelijken van deze verzending en alle betrokkenen bij het criminele netwerk.

Nog een zending met cocaïne

n een gerelateerd voorval, onderschepten de Marokkaanse autoriteiten op 1 januari een partij van meer dan 362 kilo cocaïne. Deze zending was verborgen in een vrachtwagen bij de grensovergang El Guergarate in het zuiden van Marokko. De drugs, afkomstig uit Afrika, waren bestemd voor Marokko. Twee mannen van 40 jaar, de bestuurder en zijn bijrijder, zijn hierbij gearresteerd.