Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Dit jaar wordt het jaar van de uithalers

jan 8, 2024
Uithalers op zoek

Voor de vierde opeenvolgende nacht vond er op de Maasvlakte in de Rotterdamse haven een grootschalige actie plaats, waarbij minstens tien mannen, waaronder inwoners van Rotterdam, Den Haag en enkele Belgen, werden aangehouden. Deze groep verdachte ‘uithalers’ werd vrijdagavond en -nacht gearresteerd na een urenlange zoektocht, waarbij sommige verdachten bivakmutsen droegen.

Een deel sloeg op de vlucht

De politie slaagde er rond 23.20 uur in om twee van deze uithalers op de Missouriweg te arresteren. De rest van de groep probeerde te vluchten en verborg zich onder een kolentrein in de buurt. Dit leidde tot een uitgebreide klopjacht op het haventerrein en het terrein van een kolenoverslagbedrijf, ondersteund door de inzet van drones en tussen de tien en twintig voertuigen van de politie, Douane en het Team Bijzondere Bijstand van de Douane. Er wordt aangenomen dat enkele uithalers zijn ontsnapt.

Nog vier aangehouden

In de vroege uren van zaterdagochtend zijn nabij de Europaweg nog vier mannen gearresteerd, waaronder een 17-jarige Belg en een 33-jarige Belg. De andere gearresteerden zijn Rotterdammers, Hagenaars en meerdere Belgen.

Meer incidenten in de haven

Deze reeks arrestaties volgt op eerdere incidenten in de Rotterdamse haven. Donderdagnacht werden 19 vermoedelijke uithalers aangehouden, inclusief een 18-jarige vrouw uit Rotterdam en zes minderjarigen en zes Belgen. Ook een 51-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bosnië werd gearresteerd. Op woensdag werden drie uithalers op de Maasvlakte aangehouden, waarvan één een enkelband droeg. Dinsdagnacht resulteerde in de arrestatie van drie Belgische jongeren van 14, 15 en 19 jaar en een 17-jarige jongen uit Landsmeer.