Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

170.000 euro aan drugs in kruipruimte

apr 13, 2018
hamer rechtbank

Valthermond – Een man waarvan je verwacht dat hij achter de Geraniums zou zitten met zijn 75 jarige leeftijd, is door de rechtbank van Assen veroordeeld wegens het bezit van harddrugs. In de woning van de man vond de politie afgelopen december een wietkwekerij met 55 planten, 33 kilo speed en bijna 100 xtc-pillen.

De man moet een taakstraf van 120 uur uitvoeren en kreeg een gevangenisstraf van 389 dagen opgelegd, waarvan 360 voorwaardelijk. De harddrugs met een straatwaarde van 170.000 euro werden gevonden in de kruipruimte van de woning. Daar trof de politie ook een pistool en gasdruk revolver aan. Volgens de man bewaarde hij de drugs en het pistool voor een kennis. De wiet kweekte hij naar eigen zeggen om extra geld te verdienen, waarmee hij cadeautjes kocht voor de kleinkinderen.

Vanwege zijn leeftijd en blanco strafblad eiste de officier een onvoorwaardelijke celstraf, die gelijk staat aan het voorarrest: één maand. De 7.000 euro die de Valthermonder met vier oogsten verdiende, moet hij terugbetalen aan de staat. Dat terugbetalen begrijpen we niet helemaal, hoezo terugbetalen?