225 miljoen aan cocaïne onderschept

Bounty 2

Het was de grootste vangst ooit aan de Belgische kust, voor 225 miljoen euro aan kristalheldere sneeuwwitte verse cocaïne. En er waren acht Nederlanders betrokken bij de smokkel.

Twaalf man sterk zullen zich voor de Belgische rechter moeten verantwoorden voor de smokkel van 1.500 kilo cocaïne. Acht Nederlanders, twee Polen, een man uit het Belgische Oostende en een man uit De Haan in België zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden na een grote drugsvangst achter een valse wand in een vissersboot in de haven van Oostende. Een professioneel powerboatracer uit De Haan wordt gezien als het kopstuk.

Op de Bounty 2, een oude vissersboot die als wachtboot voor windmolens werd gebruikt, werd toen liefst anderhalve ton onversneden cocaïne aangetroffen met een straatwaarde van in totaal maar liefst 225 miljoen euro. Het ging om de grootste drugsvangst aan de Belgische kust in jaren. Eigenaar N.H. (57) uit De Haan, een professioneel powerboatracer, werd samen met een Nederlander in de boeien geslagen. Zij worden door het Belgische ministerie gezien als leiders van de bende. Verder zal ook de bemanning van de Bounty 2 voor de rechter moeten verschijnen. Een Nederlandse schipper voer het schip terug van Kaapverdië naar Oostende. “Maar hij wist helemaal niet dat er drugs aan boord waren”, zegt zijn advocate. Ook de boekhouder die de winsten probeerde wit te wassen moet straks voor het hek verschijnen.

Door Flappie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *