Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

3200 liter grondstof in woonwijk

nov 9, 2017

De politie zegt dat de inval in een loods in een woonwijk in Tilburg, waarbij 3200 liter grondstof voor het maken van Mdma werd aangetroffen, is gedaan op basis van een tip. De operatie impact, waarbij op tientallen plaatsen doorzoeking werd gedaan in de afgelopen dagen, leverde veel resultaat op. Allemaal op basis van tips, volgens de politie.

De politie heeft woensdagavond in een loods aan de Lambert de Wijsstraat in de Tilburgse wijk Goirke drieduizend liter grondstof voor drugs aangetroffen. De stof is waarschijnlijk voor de productie van MDMA. Met deze hoeveelheid kan je een slordige vijftien miljoen xtc-pillen maken. Ook werd er nog 25 Kg zwaar vuurwerk aangetroffen. Er waren twee mensen aanwezig in de loods, maar die zijn niet aangehouden.

Het komt wat ongeloofwaardig over dat er binnen een paar dagen opeens zoveel tips bij de politie binnenkomen over drugslabs en opslagplaatsen. Zeker omdat de locaties waar de invallen gedaan werden zeer verspreid door de provincies Brabant en Limburg. Ook werden er diverse plekken doorzocht door de politie waar helemaal niets werd aangetroffen.

Zou het kunnen zijn dat de locaties zijn voortgekomen uit de 3,2 miljoen PGP berichten die de politie wist te ontsleutelen?