Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

500 kilo pretpoeder in Gent

jan 21, 2022

Het was een heel eind goed gegaan met dit transport van wit pretpoeder. Alles begon als een plantje en uiteindelijk werd het verwerkt tot cocaïne en werd het op de boot gezet in Brazilië met als bestemming de haven van Antwerpen, waar het vervolgens werd doorgestuurd naar Gent.

Fruitsap

De drugs, die via Antwerpen tot in de haven van Gent kwamen, zaten verstopt in vaten fruitsap. Er zijn 6 mensen aangehouden in de zaak. 

De drugsvangst gebeurde afgelopen zaterdag bij een controle van een schip uit Brazilië in Zuid-Amerika. “We hebben daar een aantal vaten fruitsap op aangetroffen,” doet Patrick Willockx van de Federale Gerechtelijke Politie het relaas. “Die vaten zaten niet gevuld met fruitsap, maar met pakketten cocaïne.” In totaal ging het om 500 kilogram cocaïne, goed voor een straatwaarde van 3,2 miljoen euro.  Dat gaat nu door de schoorsteen en niet door de neusgaten.

8 mensen aangehouden

Na de vangst gebeurden meerdere huiszoekingen, waarbij ook verschillende verdachten werden opgepakt. Patrick Willockx: “In totaal zijn 8 mensen opgepakt. Zes van hen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en zijn uiteindelijk ook aangehouden. Het gaat om 3 mensen die werkten in de haven en 3 vermoedelijke leden van de organisatie.”