Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Aanhouding drugsonderzoek Hardenberg

mrt 17, 2021
handboeien

De politie heeft een 22-jarige man uit Hardenberg aangehouden in een lokaal drugsonderzoek. De man wordt ervan verdacht geruime tijd (hard)drugs te hebben gedeald in de omgeving van Hardenberg. Er zijn naast de verdachte tientallen afnemers in beeld.

Bankrekeningen

Naast het dealen van (hard)drugs is er misbruik gemaakt van bankrekeningen. Zogenoemde geldezels zouden hun rekening ter beschikking hebben gesteld voor betalingen. Aanvullend onderzoek naar dit misbruik loopt nog en heeft hoge prioriteit.

Geldezel

Een money mule (geldezel) is iemand die zijn of haar bankrekening laat misbruiken. De geldezel sluist hierbij al dan niet bewust fraudeleus verkregen geld door naar criminelen. Op deze manier blijft de crimineel buiten het zicht van de politie. Steeds vaker worden jongeren verleid om hun bankpas en pincode af te geven, onder het mom van gemakkelijk, snel geld verdienen. Met alle gevolgen van dien.

Sancties

De 22-jarige verdachte in deze zaak kon op 16 februari van dit jaar worden aangehouden en zit inmiddels in voorlopige hechtenis. Het politieonderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten. Naast politie en Openbaar Ministerie zal de gemeente Hardenberg kijken of er mogelijk bestuursrechtelijke maatregelen  kunnen worden genomen.  

Bron: politie.nl