Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Aanhouding na wilde achtervolging

dec 6, 2022

De politie heeft afgelopen nacht een 24-jarige inwoner van Emmen aangehouden na een achtervolging. De man werd in zijn auto op een parkeerplaats langs de N34 nabij Eext gecontroleerd. Toen de agenten de man op het gebruik van verdovende middelen wilden controleren ging de man er met hoge snelheid vandoor.

Snelheden tot 200 km/u

Tijdens de achtervolging die volgde werden snelheden van 200 km/u behaald. Dit terwijl de man met gedoofde lichten spookrijdend over de N34 reed. Na enige tijd stuurde de man een weiland in waarna hij tot stilstand kwam. Hierop ging hij er te voet vandoor. Agenten kwam aan de Wepel in Annen volgens de auto van een huisgenoot tegen. Deze werd vervolgens gecontroleerd waarop de 24-jarige voortvluchtige verdachte in de kofferbak werd aangetroffen. Hierop kon hij worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Positief getest op drugs

De auto en het rijbewijs van de man zijn in beslag genomen. De man testte aan het bureau positief op het gebruik van drugs. Tegen de man wordt dossier opgemaakt voor zijn rijgedrag.

Bron: Facebook pagina Politie Basisteam Noord Drenthe