Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ken je die mop van die wietproef?

dec 6, 2022
Vijf wietplanten

Den Haag- Dat geëmmer met het Experiment Gesloten Coffeeshopketen duurt voort. De proef die op voorhand al gedoemd is te mislukken, is middels een brief aan de Tweede Kamer uitgesteld, joh. Nu is het weer begin 2024 waarin het belachelijke experiment van start moet gaan. Is dat even lachen, want dan is wiet uit de criminele hoek in Duitsland en dan mogen ze daar ook thuiskweken.

Aantal gemeenten en wiettelers nog altijd niet compleet

Afgelopen vrijdag stuurden de voor het wietexperiment verantwoordelijke ministers Yesilgöz (Justitie) en Kuipers (Volksgezondheid) maar weer eens een brief naar de 150 Kamerleden. Opnieuw uitstel voor de test met legale wietteelt en legale wietverkoop in 10 gemeenten. Eigenlijk 11, want er is een grote gemeente die nog moet worden aangewezen die ook mee gaat doen. Welke gemeente dat zegt onze van Turkse afkomst minister niet.

De tien dappere strijders zijn er eigenlijk negen, want eentje viel er al af en ze zijn op zoek naar een vervangen.

Wanneer het experiment nu toch echt van start gaat weer geen hond, al wil de Minister je doen geloven dat het toch echt in het eerste kwartaal van 2024 gaat gebeuren. Wij gokken dat er toch nog wel wat ellende komt en er nogmaals een uitstel komt.

Breda en Tilburg

Is er dan niets leuks te melden? Jawel, want de Brabantse wietproef-steden Breda en Tilburg. Die hebben aangegeven dat zij graag alvast beginnen met de proef, ook al is de rest van het land nog aan het voorbereiden. En dat heeft natuurlijk weer alles te maken met FYTA in Waalwijk, want daar is de wiet al klaar. Bewaren tot het eerste kwartaal van 2024 is gekkenwerk en dus willen ze in Brabant gewoon van start gaan. Wedden dat de overheid dat niet gaat doen?