Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Aanhoudingen actiedag wiet

DoorRedactie

nov 13, 2020 , ,
Cannabis

Ook in Zeeland is er doorlopend tijd voor het bestrijden van wietkwekers. Ze houden er zelfs speciale actiedagen, Corona of geen Corona. Op 27 oktober was er zo’n dag.

Actiedagen

Onderschat de inzet van personeel niet op van die actiedagen. Agenten, rechercheurs, medewerkers van energiebedrijven, specialisten op het gebied van het ontmantelen van wietkwekerijen, ga zo maar door. Allemaal in de zinloze strijd tegen de wietplant.

Woningen

Er werd door het Zeeuwse actieteam op acht locaties in Zeeland en West-Brabant onderzoek gedaan. Hierbij zijn drie woningen, twee auto’s, geld, drugs en wietplanten in beslag genomen. Er werden drie mannen aangehouden.

Maanden onderzoek

In het kader van personeel en tijd in overschot startte de politie een paar maanden geleden al een onderzoek naar enkele wietkwekerijen. Onder leiding van een officier van justitie werden eind oktober door het onderzoeksteam invallen gedaan in woningen in Ellewoutsdijk, Hengstdijk, Kortgene, Poortvliet, Tholen en Bergen op Zoom (3x). In Ellewoutsdijk werd de bewoner aangehouden. Datzelfde gold voor twee bewoners van twee woningen in Tholen en Bergen op Zoom.

Geld en auto’s

Tijdens de huiszoekingen trof de politie in vijf woningen geld, twee auto’s, drugs en honderden wietplanten aan. Deze goederen werden in beslag genomen. Daarnaast werden de drie woningen van de verdachten in beslag genomen. De woningen, auto’s en geld zijn in beslag genomen omdat vermoedelijk sprake is van witwassen. Justitie en politie onderzoeken of de mannen crimineel verkregen geld hebben witgewassen door goederen te kopen. De benodigdheden voor het kweken van de wiet en de aanwezige planten werden door een gespecialiseerd bedrijf vernietigd.

Vrijheid

De drie bewoners zaten al meteen na de inval eind oktober in bewaring en werden nu in vrijheid gesteld in afwachting op hun rechtszaak.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *