Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Aanhoudingen in Antwerpen dankzij Sky ECC

apr 9, 2021

Met de hack van de servers van de versleutelde berichtendienst Sky ECC blijft het maar feest voor de politie. Er worden partijen cocaïne onderschept en aan de lopende band aanhoudingen verricht. Donderdag was het weer prijs toen de Antwerpse gerechtelijke politie twaalf mensen aanhield.

Huiszoekingen

Volgens Justitie in Antwerpen betreft het 12 aanhoudingen in het criminele milieu tijdens huiszoekingen. De aangehouden mensen zijn niet de uitgesproken lieverdjes van de klas. Het gaat om verdachten die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan aanslagen, brandstichting, en bedreiging van mensen die in de Antwerpse haven werken. Het gaat om zowel uitvoerders, als opdrachtgevers van deze misdaden, zo lezen we in het persbericht.

Granaten

Concreet gaat het om drie aanslagen met granaten (waarbij er twee ontploften), een beschieting, het binnendringen in zijn huis en bedreigen van een havenmedewerker die een telefoon kreeg overhandigd waarop hij daarna bereikbaar moest zijn voor de criminelen, het klemrijden en met een pistool bedreigen van een andere havenarbeider en het gooien van een brandbom naar een woning van een Antwerpse havenmedewerker.

Gevangenis

Het was de Antwerpse politie, afdeling ‘Agressie’, die de huiszoekingen deed. Dat deden ze overigens niet alleen in woningen, maar ook in de gevangenis werden personen aangehouden. Er werkten 130 politiemensen mee aan de actie in Antwerpen. De Belgische Justitie meldt dat om lopende onderzoeken ging, waarbij informatie uit de hack van berichtenservers Sky ECC voor doorbraken zorgde. Bij de politieactie werden vijf cryptofoons aangetroffen.

Zenuwachtig

Het milieu is momenteel bijzonder zenuwachtig. Veel criminelen achtten zich geheel onschendbaar als ze gebruikt maakten van een telefoon met een abonnement bij Sky ECC. De encryptie methode is ook volledig veilig overigens. De zwakke schakel is de servers waar de berichten worden opgeslagen. Als die in beslag genomen worden en de versleutelde berichten door justitie worden ontcijferd dan begint de ellende voor de criminelen.
Nu vele weten wat er allemaal door justitie gelezen werd en nog gelezen wordt in de nabije toekomst geeft dat gegronde reden voor ongerustheid.