Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Aanhoudingen in Hoornse kwekerij

apr 22, 2018

Op de internationale cannabisdag 420 (20 april) hield de politie twee mannen aan op verdenking van wietteelt in een woning aan de Vijzelmolen in Hoorn. Het gaat om een 27-jarige man uit Hoorn en een 26-jarige Heerhugowaarder.

Op vrijdagavond omstreeks 19.30 uur kreeg de politie een tip dat verdachte personen een woning aan de Vijzelstraat binnen waren gegaan. Men vermoedde een inbraak. Toen de politie naar deze woning reed, kwam juist uit die richting een personenauto aanrijden. De bestuurder en zijn auto werden gecontroleerd. In de auto bleken attributen te liggen voor wietteelt, zoals schakelmateriaal en lampen. De man werd aangehouden. De politie nam de spullen en de auto in beslag.

Bij de woning bleek de voordeur op een kier te staan. De politie riep of er iemand binnen was. Ze hoorden wel gestommel, maar er verscheen vooralsnog niemand. Pas toen er werd gedreigd een politiehond in te zetten, liet de tweede verdachte zich zien. Ook hij werd aangehouden.

Bij controle bleek de woning ingericht te zijn als wietkwekerij. Een onderzoek naar de kwekerij wordt nog nader ingesteld.

Bron: politie.nl