Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Brabanders dumpen drugsafval

apr 22, 2018
vaten

Hilvarenbeek – Met de vondst, vrijdagochtend, van zo’n 25 a 30 vijf-liter jerrycans met chemisch drugsafval, staat de teller van het aantal dumpingen in Midden Brabant op zes binnen vier dagen.

Vrijdagochtend kort na zeven uur kreeg de politie een melding dat er vaten met chemisch afval lagen in de sloot langs de Lage wal in Goirle. Even nog dacht de politie dat het hier om een reeds bekende melding ging. Woensdag waren er vlak bij die plek, aan het Oude Beekse pad, namelijk ook al vaten aangetroffen. Helaas bleek het toch om een nieuwe dumping te gaan.

Eerder deze week, op dinsdag, trof de politie al chemisch afval aan in het buitengebied van Breda. Woensdag was het raak op het Oude Beekse pad in Goirle en donderdag in die zelfde gemeente aan het Boterpad. Diezelfde donderdag vond de politie afval dumpingen in Schijndel en in Tilburg. Die laatste, aan het Berlagehof, was midden in een woonwijk. Een huismeester werd daar onwel nadat hij de vaten had aangetroffen bij de afvalcontainers van een ouderen complex.

Kennelijk is de productie voor het festivalseizoen op volle stoom en willen de pillendraaiers zorgen voor een flinke voorraad.