Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Aanhoudingen regio Utrecht voor drugshandel

dec 8, 2023
Witwassen van miljoenen drugsgeld

Op maandag 4 december heeft de politie in samenwerking met de FIOD acht invallen uitgevoerd in Utrecht, Meteren, Houten en Bilthoven, resulterend in de arrestatie van vijf verdachten op verdenking van drugshandel en witwassen.

Inbeslagname van drugs, geld en voertuigen

Deze actie maakt deel uit van een gezamenlijk onderzoek van de FIOD en de politie, waarin de expertise van beide instanties wordt benut. Acht locaties, waaronder vier woningen in Utrecht, een woning en bedrijfspand in Meteren, een bedrijfspand in Houten en een garagebox in Bilthoven, werden doorzocht. Hierbij zijn tientallen kilo’s harddrugs, meerdere honderdduizenden euro’s in contanten, dertien voertuigen en diverse digitale communicatieapparatuur in beslag genomen.

Arrestaties en vervolgonderzoek

De gearresteerde verdachten omvatten drie mannen uit Utrecht van 33, 50 en 52 jaar, een 50-jarige man uit de gemeente West Betuwe en een 51-jarige man uit de gemeente Zaltbommel. Een van de verdachten probeerde per auto te ontsnappen, maar werd na een korte achtervolging in Culemborg ingesloten en gearresteerd. Verdere arrestaties worden niet uitgesloten.

Integrale aanpak in Utrecht

Politie, Openbaar Ministerie en de gemeente Utrecht werken samen met partners om drugscriminaliteit krachtig aan te pakken. Door de inzet van diverse middelen, zoals arrestaties, inbeslagnames, sluiting van panden gebruikt voor drugshandel, en het verhogen van de weerbaarheid van ondernemers en bewoners, wordt gestreefd naar een veilige stad. Daarnaast is er aandacht voor preventie, waarbij jongeren worden geholpen om niet in de criminaliteit te belanden of hieruit te komen.

Deze gecoördineerde inspanning illustreert de vastberadenheid om drugscriminaliteit in Utrecht en omstreken aan te pakken en de veiligheid in de regio te waarborgen.