Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Blokken coke en 2 miljoen euro cash

dec 7, 2023
cash

In een ingrijpende operatie in Noord-Spanje heeft de Nationale Politie een belangrijk cocaïnedistributienetwerk ontmanteld. In een reeks arrestaties in Gijón en Pontevedra zijn zeven verdachten in hechtenis genomen. De politie heeft een aanzienlijke hoeveelheid drugs en geldmiddelen in beslag genomen, waaronder 65 kilo cocaïne, bijna acht kilo hasj, bijna twee miljoen euro in contanten, en vier onroerend goed objecten met een totale waarde van 350.000 euro. De drugs waren ingenieus verborgen in een dubbele bodem van een camper.

Voertuigen

Het onderzoek, dat startte in april, bracht aan het licht dat een voormalig lid van een criminele organisatie zelfstandig een nieuw drugsnetwerk had opgezet. Het surveillanceteam van de politie wist voertuigen en individuen te identificeren die betrokken waren bij het drugstransport.

50 kilo in verstopte dubbele bodem

Een cruciale doorbraak vond plaats toen de politie in Gijón een voertuig onderschepte dat verdacht werd van cocaïnetransport. Daarbij werd 50 kilo cocaïne, verstopt in een dubbele bodem van een camper, in beslag genomen. De daaropvolgende arrestaties en huiszoekingen leidden tot de vondst van nog eens 15 kilo cocaïne, 7,5 kilo hasj, en grote contante geldbedragen. Bij de hoofdverdachte thuis trof men bijna anderhalf miljoen euro aan, terwijl in andere panden ruim 400.000 euro contant en diverse sieraden werden gevonden.

Vastgoed in beslag genomen

Verder zijn vier vastgoedobjecten ter waarde van meer dan 350.000 euro in beslag genomen, samen met rekeningen bij acht financiële instellingen. Dit onderstreept de omvang en het bereik van het criminele netwerk.