Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Aboutaleb: wiet slecht voor gezondheid

nov 2, 2017

Eerst hadden Ard van der Steur, minister van volksgezondheid, die ‘mensen kende die gestorven waren aan wiet’ en nu hebben we weer een burgemeester die onzin uitkraamt. Wat is er toch aan de hand met de bestuurder in Nederland?

De politiek doet er alles aan om de burgers te laten geloven dat ze dichtbij de maatschappij staan. Sterker nog, Ahmed Aboutaleb zegt in het programma Nieuwsuur op 1 november 2017 zelfs dat hij zich regelmatig vermomd ophoudt in de buurt van één van de 34 coffeeshops in Rotterdam om zelf waar te nemen hoe crimineel het allemaal is rondom de coffeeshops.

Maar misschien wordt het dan ook eens tijd dat Ahmed Aboutaleb zich eens verdiept in de wereld van wietgebruikers, want beste burgemeester: als u uitspraken doet als “vreselijk vind ik het als mensen dat spul roken, maar mensen gaan zelf over hun eigen gezondheid”, realiseert u zich dan wel dat er duizenden patiënten gebaat zijn bij het gebruik van cannabis? En voordat u erover begint dat roken slecht voor je is, er bestaan al tientallen jaren verdampers, ook wel vaporizers genoemd. Daarmee krijg je als je de temperatuur van de verdamping onder de 175 graden houdt, geen schadelijke stoffen binnen. Zeg dus niet op de staatstelevisie dat wiet per definitie slecht is voor je gezondheid, beste Aboutaleb. Maar het is duidelijk aan welke kant deze burgemeester staat en dat is op de laatste plek aan de kant van de wietgebruikers.