Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Aboutaleb wil meer geld voor oorlog

mrt 14, 2019

De Rotterdamse burgemeester Achmed Aboutaleb is de voorbode van wat er straks gegarandeerd in de Tweede Kamer ter sprake komt. Er moet meer – nóg meer – geld beschikbaar komen voor de oorlog tegen drugs.

Met het geld zullen er meer rechercheurs en meer douaniers bekostigd worden om de drugscriminaliteit in de Rotterdamse haven te bestrijden, zegt burgemeester Aboutaleb tegen de NOS. Vandaag spreekt het kabinet over de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Aboutaleb vindt dat het kabinet structureel meer geld moet uittrekken voor de aanpak van ondermijning.

Rotterdamse haven blijft populair

De haven van Rotterdam blijft ondanks het oprukkende Antwerpen toch bijzonder populair bij drugssmokkelaars. Alleen vorig jaar al werd er door de douane bijna 19.000 kilo cocaïne onderschept en dat is opnieuw een record.

Ook in de wijken is de drugshandel zichtbaar aanwezig. Regelmatig zijn er schietpartijen en liquidaties die een achtergrond in de drugshandel hebben. De politie treft in panden in de stad ook vaak vuurwapens, drugs, versnijdingsmiddelen en grote geldbedragen aan.

Extra capaciteit is gratis

Wanneer de overheid besluit om de wietteelt te legaliseren, ook voor de recreatieve gebruiker die thuis maximaal vijf planten mag kweken, dan is het extra geld al binnen. Door legalisering van wiet komt er gigantisch veel geld vrij dat desgewenst kan worden ingezet bij de bestrijding van zware drugscriminaliteit. Maar in plaats van daar verder op te borduren wordt de maatschappij belast met een nog hogere rekening voor een oorlog die nooit gewonnen zal worden. Dat zien we in Amerika wel.