Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Belgische drugsdealer voor de rechter

mrt 14, 2019

Een 27-jarige man uit het Belgische Izegem riskeert een voorwaardelijke celstraf van negen maanden en een boete van achthonderd euro voor het bezit en de verkoop van drugs.

Gecontroleerd

Op 13 september 2018 controleerde de Belgische politie de auto van Kenneth D. in Ledegem. De agenten vonden in het voertuig 66 lege zakjes om drugs te verpakken, vijftig pillen, vijf gram cannabis en vijftig gram speed.

Financiële problemen

D. gaf toe dat hij drugs verkocht omdat hij zelf gebruikte en in financiële problemen zat. Op 7 mei 2018 was de man al eens eerder betrapt met twintig gram speed in een kauwgomdoosje in zijn rugzak en xtc-pillen in een brooddoos. Zijn maatje had LSD-strips in zijn onderbroek (…) verstopt.

Huiszoeking volgde

Een huiszoeking leverde ook nog speed en twee Flügel flesjes met GHB op. Kenneth D. verscheen voor de rechter zonder advocaat en verklaarde: “Ik ben nu clean, volg begeleiding, ben akkoord met een werkstraf en wil dat alles zo snel mogelijk achter de rug is”, hield hij het kort. Het vonnis zal op 27 maart worden uitgesproken.