Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Actie na actie, politie heeft mensen zat

jun 20, 2022
aangehouden

De politie heeft op dinsdag 14 juni drie verdachten aangehouden na een actie in de Weide in Hoogeveen. Bij de wijkagent waren er meerdere signalen binnengekomen over overlast door drugsdealers. De politie is een onderzoek gestart en heeft dinsdag een ‘heterdaadactie’ gehouden. Zou daar een speciaal team voor zijn? Vast wel!

Verraders

Alerte burgers deden melding bij wijkagent dat er drugs zou worden gedeald in de Weide in Hoogeveen. De wijkagent kreeg te horen dat dit overlast gaf en dat er ook aan minderjarigen gedeald werd. De politie is daarop een onderzoek gestart. Daarin kwamen twee verdachten naar voren. Deze kwam de politie op het spoor dankzij tips van betrokken buurbewoners en ondernemers.

Aanhoudingen

Na het onderzoek werd een actie gestart om de verdachten op heterdaad aan te houden. Dinsdag 14 juni is een 18-jarige man vervolgens op heterdaad aangehouden voor de handel in drugs. In een doorzoeking in zijn huis werden daarnaast drugs (wat voor drugs vermeldt het persbericht niet dus dan valt het meestal mee) en een vuurwerkpistool (geen idee wat dat is, zoeken we nog op) aangetroffen. De verdachte verzette zich dusdanig bij zijn aanhouding, dat een collega lichtgewond is geraakt. De 18-jarige man uit Hoogeveen zit vast op verdenking van drugshandel, drugs- en wapenbezit en mishandeling van een agent. Hij zal op vrijdag 16 juni worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Diverse soorten drugs en behoorlijk geldbedrag

De 22-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan wie hij drugs verkocht is aangehouden op verdenking van drugsbezit. Hij is nog altijd verdachte, maar hij zit niet meer vast. Op dinsdagavond 14 juni is tot slotte een 18-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van het bezitten van en dealen in drugs. Ook hij kwam naar voren in het onderzoek. Deze verdachte is gehoord en mag zijn proces in vrijheid afwachten. Bij de verdachten zijn diverse soorten drugs en een behoorlijk geldbedrag aangetroffen.

bron: politie.nl

Diverse soorten

Kijk, het hele verhaal helder tikken blijkt toch nog wel een dingetje voor de dienstdoende stagiair communicatie. Hoeveel is een behoorlijk geldbedrag en wat zijn diverse soorten drugs. Of wellicht verzuimt de politie dit opzettelijk omdat het allemaal wel meevalt.