Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Nederlandse in Colombia dood door verdwaalde kogel

jun 17, 2022

Niet de Nederlandse vrouw van 27 jaar die in het restaurant in Colombia zat en werd doodgeschoten was het doelwit van de schutters gisteren, maar vermoedelijk een Braziliaanse drugscrimineel. Dat schrijven Colombiaanse media en persbureau AFP op basis van een verklaring van de lokale politie. De drugshandelaar zou bij de aanval overigens ook om het leven zijn gekomen.

Afonso

De naam van de doodgeschoten drugsdealer is bekend. Het gaat om de 42-jarige Afonso Celso Caldas de Lima, schrijft onder meer de Colombiaanse krant El Espectador. Hij stond in Brazilië aan het hoofd van een criminele organisatie. In 2016 werd de Braziliaan veroordeeld tot 24 jaar cel vanwege drugshandel, maar hij wist te ontsnappen uit de gevangenis van de Braziliaanse stad Manaus, aldus El Espectador. Sindsdien wordt hij gezocht door de internationale politieorganisatie Interpol.

Verdwaalde kogel

Als de kogels wildweg in het rond vliegen dan is er helaas de kans dat je er door geraakt wordt. Dit noodlot trof dus het 27-jarige Nederlandse slachtoffer volgens de lokale autoriteiten was omgekomen door een verdwaalde kogel. Ooggetuigen zeiden dat twee mannen het restaurant binnenkwamen en als wilden begonnen te schieten. Volgens lokale media zat het Nederlandse slachtoffer, een vrouw uit de provincie Gelderland, aan een tafel naast die van de drugscrimineel. Op het verkeerde moment op de verkeerde plek.

Omroep Gelderland meldt dat de vrouw in Eck en Wiel woonde, een dorp in de gemeente Buren.