Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Actiedag Crystal Meth in Weert

mrt 9, 2022

Weert – In het onderzoek naar het aantreffen van een Crystal Meth productielocatie in juli 2021 in Nederweert zijn politie en openbaar ministerie dinsdagochtend vroeg een actie gestart. De actie richtte zich op het aanhouden van een aantal verdachten en het doorzoeken van een aantal locaties in Weert.

Achtergronden

Na het aantreffen van de productielocatie vorig jaar heeft de politie onderzoek gedaan naar de achtergronden van het drugslab, wie er achter zat, en wie er mogelijk nog meer bij betrokken waren. Dit heeft geresulteerd in de actiedag van vandaag. Op dit moment zijn drie verdachten aangehouden. Op diverse plaatsen in Weert vond een doorzoeking plaats.

Kosten verantwoording

Om te rechtvaardigen dat dergelijke acties gigantische hoeveelheden geld kosten weer justitie te vermelden dat er bij een actie zoal deze zo’n 100 medewerkers van politie en openbaar ministerie zijn betrokken. Mensen genoeg ter beschikking, dus als er geen tijd is voor je woninginbraak dan kan je dat mooi weerleggen met dit soort berichten.

Juli 2021

De productielocatie werd in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 juli 2021 aangetroffen. De politie kwam de locatie aan de Hoogbosweg in Nederweert op het spoor door zicht te krijgen op informatie uit versleutelde chatberichten.
Toen de politie poolshoogte ging nemen, werd het omvangrijke lab in een tweetal met elkaar in verbinding staande loodsen ontdekt.

Miljoenen euro’s

Met het produceren van grote hoeveelheden Crystal Meth waren miljoenen euro’s gemoeid. Zegt het O.M. Wij denken dat ze bedoelen dat er met de verkoop miljoenen waren gemoeid.

Volgens de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) kon in deze grote en professioneel opgezette productielocatie meer dan 100 kilo per dag van deze zeer verslavende drug gemaakt worden. Dit kwam neer op een handelswaarde van 1 miljoen euro per dag.

Bij verkoop hiervan zou de uiteindelijke straatwaarde daar een veelvoud van zijn. LFO is destijds enkele dagen bezig geweest om de productielocatie te ontmantelen.

War on drugs zorgt voor meer criminaliteit

Door de inzet van justitie wordt de hele handel en productie ernstig onder druk gezet. Criminelen willen nu eenmaal niet gepakt worden, maar de schoorsteen moet wel blijven roken. Voor veel criminelen rest er dan niets anders om te verharden om zo hun eigen hachje veilig te stellen. Ze worden dus alleen maar crimineler omdat justitie harder op ze jaagt dan ooit en niet omdat de drugscriminelen verharden zoals justitie ons wil doen geloven.

Niet te winnen oorlog

Nee, die oorlog tegen drugs zal nooit gewonnen worden en dat wil de overheid stiekem ook helemaal niet. Zoals gezegd wordt er keihard gewerkt aan het behoud van banen. En nog eentje waarover ze in Den Haag achter de schermen echt wel hebben nagedacht: indirect worden al die kapitalen zwart geld toch op één of andere manier ook nog eens de economie ingepompt.

Justitie gelooft er zelf niet in

Echt iedereen en zelfs de politie zelf weet het inmiddels wel: de oorlog tegen drugs is een oorlog die justitie nooit gaat of kan winnen. Sterker nog, ze wakkeren criminaliteit aan door een oorlog te voeren. Hoe harder justitie jaagt, des te interessanter wordt het voor criminelen om drugs te produceren. En sinds het begin van de oorlog tegen drugs is er geen pilletje duurder geworden, is de kwaliteit niet veranderd en is de criminaliteit rondom drugs alleen maar gestegen. Het aantal opgerolde wietkwekerijen blijft stabiel, er wordt geen jointje minder gerookt, geen pilletje minder geproduceerd en geen grammetje minder gesnoven.
En we verzinnen dit niet zelf hoor, ook de politie denkt er zo over zoals we kunnen lezen in deze uitgebreide analyse van de politie zelf.

Foto: politie.nl