Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Zeven bestuurders onder invloed

mrt 8, 2022

Tijdens de drugs- en alcoholcontroles van afgelopen weekend in België in zowel Mechelen als Willebroek heeft de politie in totaal 910 bestuurders aan de kant gezet. Bij negen van hen werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Zeven hiervan waren onder invloed van drugs, dat meldt een woordvoerder van de politie.

Speekseltest

De bestuurders moesten na de staande-houding een speekseltest afleggen die het mogelijk onder invloed zijn van drugs kon aantonen. Het is vooral de cannabis die bij dergelijke testen ontdekt wordt. Zeven bestuurders bleken eerder cannabis gebruikt te hebben, waarvan er twee nog wat op zak hadden. Deze wiet werd in beslag genomen in ruil voor een proces verbaal. Eén van de betrapte bestuurders was erg hardleers.

Vierde keer

“Hij liep sinds 11 september 2021 al voor de vierde keer tegen de lamp”, verduidelijkt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Ook de drie overige keren was hij telkens onder invloed van drugs.” Verder moest de politie nog het rijbewijs van een vrouw intrekken omdat zij 2,4 promille alcohol in haar bloed had en leverde een Nederlander zijn rijbewijs onmiddellijk in voor vijftien dagen. “Hij had op de Leuvensesteenweg in Mechelen een ongeval met zware stoffelijke schade veroorzaakt”, aldus Van de Sande. 

Verkeersbord

De man had zowel een boom als verkeersbord omvergereden. Omdat beide over de rijbaan lagen, moest de brandweer ter plaatse komen en ze verwijderen. Naast de negen rijbewijzen die onmiddellijk werden ingetrokken voor 15 dagen, werden er ook nog elf rijbewijzen ingetrokken voor 6 uur. Tien andere bestuurders leverden hun rijbewijs dan weer in voor 3 uur.