Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Agenten op Curaçao doen valse invallen

Curaçao

Agenten van het Curaçaose Politiekorps zijn met 6 man in 2020 op eigen houtje zes woningen binnengedrongen met een valse last om vervolgens geld en drugs afhandig te maken van de bewoners. Gisteren stonden ze voor de rechter.

Gevangenisstraf

Het Openbaar Ministerie eiste gevangenis- en taakstraffen en ontzetting uit het ambt. De feiten vonden plaats In de periode van 16 tot 18 september 2020. De agenten werkten met z’n zessen in een team. Ze reden naar zes adressen, waarvan ze naar eigen zeggen – wisten dat er mensen woonden die crimineel waren of anderszins gerelateerd konden worden aan drugs.

Doorzoekingen

Bij die adressen toonden ze vluchtig een valse last tot binnentreden en vervolgens werd het huis doorzocht. Een hulpofficier van justitie was er niet bij betrokken en de meldkamer werd vanzelfsprekend ook niet ingelicht. Als er drugs of geld werd aangetroffen, werd dat meegenomen. Eventuele camerabeelden van de doorzoeking werden vernietigd. De bewoners werden niet aangehouden en de afgenomen gelden en drugs werden niet direct volgens de beslagprocedure verwerkt. Het geld werd verdeeld door de agenten.

Eisen

De rechters eisten straffen van vier jaar waarvan twee jaar voorwaardelijk. Eentje kreeg strafkorting omdat hij had zitten zingen. Op 22 november volgt de uitspraak. Dat wordt geen fijne tijd in de bajes; politieagenten worden er behandeld als vuilnis door andere gedetineerden.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *