Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

legaliseren

Het was even in de koelkast gezet met een pandemie en een demissionair kabinet, maar als er straks weer een regering is (dezelfde als die we al hadden, maar goed) dan moet er toch een keer een schop gegeven worden tegen de doos waarin het plan ‘proef legalisering wietteelt’ zit.

Opgetuigd

Er wordt voor het plan een compleet circus opgetuigd waarin de wiet van ontkiemen tot aan het oproken te volgen is. Onder goede omstandigheden gekweekte wiet die door goede knippers gebruiksklaar wordt gemaakt, door goede chauffeurs wordt vervoerd naar brave coffeeshops die al dan niet vrijwillig in het experiment deelnemen.

Kosten

Het is niet meer de student Jan-Willem die even een kilo naar de achterdeur van de lokale coffeeshop brengt in ruil voor 5 gram wiet. Nee, een officieel bedrijf dat het officieel vervoert in een speciale verpakking en in een beveiligde bus. Dat kost allemaal voor centjes en het laat zich raden wie die centjes mag ophoesten. Want uiteindelijk worden alle kosten toch meegenomen in de consumentenprijs van het product.

Het hele legale traject kost veel geld, dat de gebruiker moet gaan betalen

Een dorp verder

Een dorpje verder is het nog wel prijs, want daar doen ze niet mee aan de wietproef. Daar verkoopt de coffeeshop nog gewoon dezelfde wiet. Die koopt hij in via de achterdeur van een kweker die lowcost werkt. Hij heeft een maatje die het voor hem wegrijdt en noodgedwongen kweekt hij al jaren zonder voor de stroom te betalen. Lang verhaal kort: deze coffeeshop biedt wiet aan voor een lagere prijs dan de coffeeshops dat doen in steden waar ze meedoen aan de proef. Het zal er niet druk worden en de klantjes die er weglopen gaan een dorpje verderop, dus daar gaat het drukker worden.

Overheid

De overheid heeft het hierboven geschetste scenario ook al lang bedacht hoor, maak je geen zorgen. Die zien straks op afstand toe hoe de criminaliteit nog verder toeneemt en ze zien ook dat de meewerkende coffeeshops het hoofd niet boven water houden. Tegen het einde van de looptijd van de proef voorspellen we een grote puinhoop en zegt de overheid ‘het plan is mislukt’, ‘we moeten cannabis volledig verbannen en alle coffeeshops sluiten’. Hiermee staan ze dan weer eens lijnrecht tegenover dat wat de burgers willen, maar daar zijn bestuurders in Nederland wereldkampioen in.

Oplossing

De oplossing is zeer eenvoudig. Geef alles volledig vrij. Er zijn voorbeelden genoeg in de wereld waar dat ook is gedaan zonder de gevolgen die de regering ons wil doen geloven. De criminaliteit daalt, er zijn niet meer verslaafden, blowers gaan niet opeens heroïne gebruiken, de belastinginkomsten schieten omhoog en de politie kan zich weer richten op zedenzaken en roofovervallen.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *