Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

“Al wil je een miljoen erectiepillen!”

aug 23, 2023
Erectiepillen

In mei heeft de politie door een zaak in Delft de sporen gevolgd van een illegale groothandel in erectiepillen. De verkoper in Delft deed grootse uitspraken, zelfs toen de undercoveragent interesse toonde in een miljoen pillen. Deze zelfverzekerde houding bleek gegrond, aangezien er in een opslagplaats in Assendelft nog eens meer dan 2,2 miljoen pillen voorhanden waren.

Diverse soorten

Op 10 mei van dit jaar troffen agenten in de flat in Delft meerdere dozen aan met diverse soorten pillen. De verkoper was aanwezig, evenals een persoon die beweerde slechts de bezorger te zijn. De bezorger verwees naar een loods in Assendelft en in zijn bestelwagen lag een telefoon met actieve navigatie. Dit leidde de politie naar de leverancier van de pillen.

Deze 32-jarige leverancier uit Wormerveer stond afgelopen dinsdag voor de rechtbank in Den Haag. Hij had al langer handel gedreven in legale producten en was onlangs ook gestart met de handel in pillen. In de rechtszaal verklaarde hij: “Ik was naïef en te onbezonnen. Ik dacht: waarom niet nog een handeltje erbij?”

“Niet zonder reden gereguleerd”

De man beweerde onder druk te zijn gezet door de persoon die hem de pillen leverde. Hij beweerde dat er plotseling een vrachtwagen vol pillen voor zijn opslagplaats stond, terwijl hij eerder slechts een paar dozen had afgenomen. De officier van justitie was echter sceptisch over dit verhaal. Hij merkte op: “Het lijkt onwaarschijnlijk dat iemand zomaar zo’n waardevolle lading bij u aflevert. Bovendien is er geen enkele aanwijzing dat dit scenario aannemelijk is.”

Illegale medicijnhandel

De officier benadrukte de gezondheidsrisico’s van illegale medicijnhandel. “Het is niet zonder reden gereguleerd.” Hij eiste een gevangenisstraf van 36 maanden. Over twee weken zal de rechtbank een uitspraak doen.

Wraking

Afgelopen vrijdag stond de verkoper uit Delft al voor de rechter, maar hij wrakte de rechtbank. Het is nog onduidelijk wanneer en door wie zijn zaak verder zal worden behandeld.