Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

All-inclusive vakantie in een luxe Spaanse cel!

jul 31, 2023
Policia

Twee stoere Nederlanders dachten dat ze de ‘Polla’ waren toen ze in hun auto vol met hasj, wiet en xtc-pillen op weg waren van Portugal naar Nederland. Maar helaas, hun avontuur eindigde al snel bij de Spaanse autoriteiten. Die waren niet bang om met de ‘hasjtag’ te zwaaien en hielden het duo aan.

Direct voor de rechter

Geen tijd om te genieten van de Spaanse zon, want binnen een dag werden de twee ‘gelukzoekers’ al voor de rechter gesleept. De rechtbank was streng maar rechtvaardig: een jaar cel en een flinke boete voor hun escapades.

Verkopen

Ze wilden blijkbaar niet alleen voor eigen gebruik feesten, want ze bekenden dat ze ook van plan waren een deel van de drugs te verkopen in Spanje. In de auto vonden de politieagenten een assortiment van 54 gram hasj, 16 gram wiet en een aantal xtc-pillen. Niet echt een spectaculaire vangst…

Strafvermindering

Maar onze twee Nederlandse avonturiers waren slim genoeg om te weten wanneer ze hun verlies moesten nemen. Tijdens hun voorgeleiding besloten ze het Openbaar Ministerie niet voor de ‘spaansbenauwdheid’ te zetten en accepteerden ze de geëiste straf. Slimme zet, want daardoor wordt hun celstraf na acht maanden al met een derde verminderd.

Zeepjes rapen

Dus houd moed, jongens! Over acht maanden kunnen jullie weer naar huis en genieten van jullie eigen wiet en xtc-pillen. Maar misschien is het toch een goed idee om de drugs dit keer thuis te laten en gewoon te genieten van de zon en de vrijheid! ¡Viva España!

Bron: La Gaceta