Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Amsterdam in zak en as door opgerold drugslab

dec 28, 2021

Zo net voor de kerst, op donderdagmiddag 23 december 2021, heeft de Amsterdamse politie een drugslaboratorium aangetroffen in een bedrijfspand aan de Theemsweg in Amsterdam-West. Er werd een 40-jarige Amsterdammer is aangehouden.

Chemische lucht

Na een melding dat er in de omgeving van het pand een chemische lucht werd geroken, stelde politie direct een onderzoek in. Omdat een chemische lucht kan duiden op de aanwezigheid van een drugslab, worden dit soort meldingen zeer serieus genomen.

Poolshoogte

Op het moment dat de politie ter plaatse was om poolshoogte te nemen, kwam een man via het rolluik het pand uit. Door het openen van het rolluik werd de chemische geur direct nog sterker. In het pand werden vervolgens jerrycans en tonnen aangetroffen met daarin grote hoeveelheden chemische (afval)stoffen. Ruim 8 kilo vermoedelijk methamphetamine (crystal meth) werd in beslag genomen.

Ontmanteld

Het drugslab is ontmanteld, de chemische (afval)stoffen zijn vernietigd en door forensische rechercheurs zijn sporen veilig gesteld voor verder onderzoek. De 40-jarige verdachte zit vast voor verhoor. Hij zal dinsdag 28 december worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bron en foto: politie.nl