Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Amsterdam wil af van coffeeshoptoeristen

jan 11, 2021

De enige Nederlandse burgemeester met een kaakklem, genaamd Femke, heeft weer eens een achterlijk idee gelanceerd. Ze wil in 020 toeristen weren uit de coffeeshops.

Buitenlanders er uit

Buitenlandse toeristen moeten worden geweerd uit coffeeshops in Amsterdam. Burgemeester Halsema, het Openbaar Ministerie en de politie willen dat er in de toekomst alleen nog inwoners van Nederland worden toegelaten. Het meest idiote idee sinds eeuwen, echt.

166 coffeeshops

In Amsterdam is in de afgelopen twintig jaar het aantal coffeeshops al drastisch gedaald van 283 naar 166. Maar de omzetten blijven maar stijgen en dat vinden de bestuurders niet leuk. Een significant aandeel in de stijgende omzetten zijn de cannabistoeristen zegt Halsema. “We hebben gezien dat heel veel groepen jongeren naar Amsterdam komen om een coffeeshop te bezoeken.”

Aanpakken

Dus in plaats van de overlast – voor zover die er al is want blowers zijn altijd zeer relaxed – aan te pakken, pak je iets anders van de toeristen af en weiger je ze gewoon. Dat ze hierdoor ook verder niets meer besteden als ze wegblijven uit 020 boeit Halsema klaarblijkelijk niets.

Kroeg verbieden

Er zijn nogal wat buitenlandse toeristen in Amsterdam die na een bezoek aan de kroeg flink wat overlast veroorzaken. Sterker nog, wij denken dat er meer toeristen zijn die overlast veroorzaken met een slok op als na het roken van een joint. Dus moeten de kroegen dan ook maar buitenlanders weigeren Femke? Of staan er andere dingen in je agenda?