Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Autobestuurder vlucht, passagier heeft wiet

jan 5, 2021
Zwaailicht politie

Een automobilist is zondagavond in Roosendaal op een levensgevaarlijke manier vanaf een parkeerplaats aan de Lodewijkdonk gevlucht. Hij verwondde bijna twee agenten. Een inzittende is op de Mathildadonk aangehouden. De bestuurder is nog voortvluchtig.

Controle

Rond 19.00 uur parkeerde de bestuurder een auto in de buurt van het flatgebouw. Twee agenten zagen dit gebeuren en wilden de twee inzittenden controleren. Toen de agenten vlakbij de auto stonden, scheurde deze plotseling met piepende banden weg. Hierbij doken de agenten weg omdat ze anders aangereden zouden worden. Ze raakten niet gewond. De politie-eenheden in Roosendaal werden geïnformeerd over het signalement van de auto. De politie zag even later de auto, welke na een achtervolging op de Mathildadonk tot stilstand werd gebracht. De bestuurder wist te ontkomen en de passagier, een man (22) uit Roosendaal werd aangehouden.

Zelf melden

De politie is een onderzoek gestart. De twee agenten deden beiden aangifte van poging tot zware mishandeling. In de auto werd bijna een kilogram wiet gevonden. Deze werd in beslag genomen. De Roosendaler wordt maandag verhoord. De politie heeft een vermoeden wie de bestuurder is geweest en is op zoek naar hem. De man wordt dringend gevraagd zich op het politiebureau te melden.

Bron: politie.nl