Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wappen doe je veilig of niet

jan 5, 2021
Wapfeestje

Wappen is een uitstekend tijdverdrijf waarbij je je prima kunt vermaken met andere mensen. Het gebruik van drugs en de seks die meestal komt kijken bij een wapfeestje brengt echter wat risico’s met zich mee.

Wat is wappen

De tijd dat wappen nog een ding was dat je met je mobiel deed ligt inmiddels ver achter ons. Tegenwoordig staat wappen voor feesten, veelal met een goed potje seks. De letters WAP zijn een afkorting van Weekend Adult Party. Maar je hoeft natuurlijk lang niet altijd te wachten tot het weekend is om lekker te kunnen wappen.
Vaak wordt er drugs gebruikt om je iets vrijer te voelen en om de seks op een andere manier te beleven.

Gelijkgestemden

Wappen is te gek met je eigen partner, maar het kan ook heel spannend en uitdagend zijn om te wappen met een ander stel, of met meerdere stellen. Veel swingers doen niet meer aan platte ruilseks, maar storten zich met andere stellen in het wappen. Ze gebruiken dan drugs en gaan compleet uit hun bol; soms wel een heel weekend lang.
Swingers die graag wappen kan je terugvinden op speciale datingsites voor swingers. Voorzichtig vragen of ze wappen en je weet precies wat voor vlees je in de kuip hebt.

Wappen en drugs

Mensen die wappen gebruiken drugs. En bij de één is dat een lekker jointje en een glaasje wijn, maar bij de ander is dat GHB en een xtc pilletje. Maar lang niet altijd hoeft het de harddrugs te zijn die de toon maakt voor een goed wapfeestje. Er zijn heel erg veel smartdrugs te krijgen die sfeerverhogend werken, of die er voor zorgen dat je je lekker ontspannen of super geil voelt.
Zorg er in elk geval voor dat risico’s vermeden worden en laat je drugs altijd testen, of test het zelf. Lees je bovendien in voor je drugs gaat gebruiken zodat je de risico’s kent. Op websites zoals Jellinek kan je veel terugvinden over alle soorten harddrugs.

Probeer risico’s te vermijden door je drugs te (laten) testen

Risico’s van drugs

Drugs gebruiken is niet zonder risico. Maar als je voorzichtig bent dan is het goed te doen. Dit zijn de risico’s van de meest gangbare soorten drugs:

  • Cocaïne: erectieproblemen. Als je teveel cocaïne gebruikt dan zul je ervaren dat je erectie niet meer goed wil. Dat is te compenseren met Viagra, maar beter neem je niet teveel van dit witte poeder.
  • GHB: out gaan. Als je net iets teveel GHB doseert voor jezelf, dan loop je het risico dat je out gaat. En dan gaat het hele wapfeestje aan jou voorbij, want meestal wordt je pas na twee uur weer wakker.
  • Ketamine: desoriëntatie. Als je ketamine overdoseert dan ben je letterlijk de weg kwijt. Je feestmaatjes hebben echt helemaal niets meer aan je en van seks komt er al helemaal niets meer.
  • Amfetamine (speed): erectieproblemen. Ook als je teveel speed neemt dan wil hij niet meer omhoog. En die je dit in combinatie met GHB dan merk je van de GHB vrijwel niets waardoor je daar weer makkelijk een overdosis van zult nemen,
  • Lachgas: onaanspreekbaar. Een enkele ballon kan prima zijn en is ook goed sfeerverhogend. Maar daar blijft het vaak niet bij. Gebruikers van lachgas willen het gevoel vasthouden en pakken ballon na ballon. Resultaat: de gebruikers zijn onaanspreekbaar en van goede seks is geen sprake meer.
  • XTC: oververhitting. Zorg ervoor dat als je een wapfeestje hebt en je xtc gaat gebruiken, dat je voldoende blijft drinken. Je lichaamstemperatuur vliegt omhoog en dat zorgt voor uitdroging. Als je dan ook ook nog eens flink gaat seksen, dan loop je het risico op uitdroging.

Wapfeestje voorbereiding

Zorg ervoor dat je voor een wapfeestje goed bent voorbereid. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen als je gaat wappen, zeker als je dat met andere mensen gaat doen.

  • Je hebt geen stress
  • Je zit lekker in je vel
  • Je bent goed uitgerust
  • Je hebt goed gegeten
  • Je relatie is goed

Zeker als je bij het wappen drugs gaat gebruiken dan zijn de bovenstaande punten extra belangrijk. De bedoeling van het gebruik van drugs is dat het je ervaring verder verdiept, het intensiveert de seksuele beleving. Ben je niet fit of zit je niet goed in je vel, stel het wapfeestje dan lekker uit.

Wapfeestje in een hotel

Risico’s van seks

Wanner je een goed wapfeestje hebt, dan komt daar gegarandeerd een goeie portie seks bij kijken. En wanneer je seks hebt als je onder invloed bent – of dat nu van alcohol of van xtc is – dan is er altijd een risico.
Omdat je onder invloed grenzen verlegt en dus wellicht van je regels afwijkt, zou het voor kunnen komen dat je onbeschermde seks hebt. En dat brengt natuurlijk het risico op zwangerschap, maar ook op een ongewenste SOA. Er zijn nogal wat SOA’s die ronddwalen onder swingers, geloof ons. Gebruik dus altijd condooms als je seks met anderen hebt tijdens het wappen.
Ook wanneer je speeltjes gebruikt op je wapfeestje dan kan het gebeuren dat door de drugs je aandacht wat verslapt en de speeltjes bij het wisselen van gebruiker niet schoon worden gemaakt. Dat brengt dan ook weer een risico met zich mee. Seks speeltjes altijd veelvuldig schoonmaken tussendoor is dus ons advies.

ook seks speeltjes zijn een mogelijk overdrager van SOA

Wappen zonder seks of drugs

Je kunt, in tegenstelling tot wat anderen je doen geloven, best wappen zonder seks te hebben. Denk maar aan mensen die wappie zijn op een dancefeest. Het zou een beetje raar zijn om seks te hebben op de dansvloer voor de neus van de dj toch (hoewel…). Of andersom, je kunt natuurlijk uitstekende seksweekeinden beleven zonder een korreltje drugs aan te raken. Dat gaat best weten wij uit ervaring. Maar het is vaak de combinatie die het extra leuk maakt.

Wappen is niet ideaal

Het wappen op een wapfeestje is niet per definitie een garantie op een succesvolle nacht. Er zijn veel stellen die zich teveel bezig houden met de middeltjes die ze tot zich nemen. En uiteindelijk eindigt dat vaak in een staat waarin ze zich bevinden die voor hun zelf wellicht als prettig wordt ervaren, maar voor gematigde gebruikers als storend. Van enige actie is er dan geen sprake meer. Deze mensen staan ook wel bekend als chronische matrashangers.