Avacado’s tussen Peruaanse cocaïne

DoorRedactie

jun 6, 2023 #130, #avocado, #cocaine
Coke tussen avocado's

Op zondag 4 juni 2023 werd er tijdens een douanecontrole een partij cocaïne ontdekt bij een lading avocado’s. De container was afkomstig uit Peru en bestemd voor een bedrijf in Barendrecht. De ontvanger lijkt niets met de smokkel te maken te hebben.

In de constructie van de cntainer

Tijdens een controle met narcoticahonden en een containerscan troffen douaniers de pakketten cocaïne aan in de constructie van de container. Mogelijk moesten de verdovende middelen uit de constructie verwijderd worden in een zogenaamd Empty Depot. In zo’n depot staan vele lege containers in afwachting van een nieuw transport. In totaal verwijderden douaniers 130 pakketten uit de container. De straatwaarde van de partij is zo’n 9,7 miljoen euro.

HARC-team

Het HARC-team, een inmiddels 27 jaar oud samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Bron en afbeelding: Openbaar Ministerei

Door Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *