Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Bedanker lokbus boekt succesje

nov 3, 2021

De lokbus van de politie werd al door heel Brabant geparkeerd. Met gasmaskers op het dashboard en duidelijk zichtbare jerrycans achterin. Maar ja, Brabanders zijn niet gek en herkenden allemaal de lokbus meteen als lokbus van de politie. Maar in Goirle woont klaarblijkelijk nogal wat import en die trapten erin. Tot grote vreugde van de bedenker uiteraard.

Goirle lokbus

In het Brabantse Goirle heeft de lokbus afgelopen week in Goirle zijn naam eer aan gedaan. Er werden negen meldingen gedaan van een ‘verdachte’ bus. Dat is ook precies de bedoeling: mensen scherp maken en laten melden.

Vieze bus met blauwe vates

De lokbus is een oude, vieze witte bestelbus. De laadruimte ervan staat vol blauwe vaten. Vaten die regelmatig ergens worden aangetroffen, bomvol afval van drugslabs waar synthetische drugs worden geproduceerd. Door die chemische stoffen  is er een wezenlijk gevaar van brand en ontploffing. In dit geval zijn de vaten uiteraard leeg en schoon. Rondom de bus hangt een weeïge, anijsachtige lucht, de geur van synthetische drugs. Het soort bus dat je, als het echt om drugsafval gaat, niet in je woonwijk wilt. . De lokbus wordt op plekken neergezet waarvan we weten dat criminelen dat ook zouden doen. De bedoeling is dat de lokbus opvalt en dat mensen de politie bellen. We willen hiermee de meldingsbereidheid verhogen om zo veel schade te voorkomen.

Meldingen

De bus is op verschillende locaties in Goirle geparkeerd. Het aantal meldingen verschilt wel waarbij het opvalt dat er in het buitengebied geen meldingen gedaan zijn. ’t Hoefke (1), parkeerterrein Hovel (0), Gorps Baantje (0), Hoge Wal (1), Abcovenseweg (4), Koningsschild (1) en de Venneweg (2). Veertig procent van de meldingen kwam van hondenbezitters. Ook werd op de bus gewezen in buurtapp groepen. Wat een successen allemaal. Misschien is er nog wel ergens een potje voor meer lokbussen.

De foto is van de politie, niet van een voorbijganger.