Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Bekende Rus sterft na eten paddo’s

sep 1, 2023
Ruimtewetenschap

In Rusland is er opnieuw een tragische toevoeging aan de reeks raadselachtige sterfgevallen die het land ’teisteren’. Vitaly Melnikov, een vooraanstaande ruimtewetenschapper, is overleden nadat hij giftige paddestoelen had gegeten.

Paddo’s gegeten

Melnikov was de hoofdonderzoeker bij RSC Energia, het grootste bedrijf voor ruimtevaartmaterialen in Moskou. De 77-jarige wetenschapper werd ziek na het nuttigen van de paddestoelen en overleed twee weken later. Dokters konden helaas niets meer voor hem doen, zoals gemeld door Metro UK. Volgens bronnen is zijn overlijden toe te schrijven aan het eten van paddenstoelen die schadelijk zijn voor de mens. De precieze omstandigheden rondom zijn overlijden zijn nog niet vrijgegeven.

Niet van Wapwinkel

Het is met 100% zekerheid te melden dat de paddo’s niet afkomstig zijn uit een kweekset van Wapwinkel. De paddo’s die je daar uit kweekt zijn zeker niet giftig, al kan je er wel flink op trippen. Er komen sowieso geen Russische adressen voor in onze database, dat hebben we nog even opgezocht.

Veel publicaties

De wetenschapper heeft gedurende zijn carrière 291 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en heeft samengewerkt met organisaties zoals het Russische ruimtevaartinstituut Roscosmos en NASA. Bovendien doceerde hij als professor aan de Peoples’ Friendship University in Rusland.

Meer vreemde gevallen

De dood van Melnikov roept vragen op vanwege de ongebruikelijke aard ervan, wat past in een patroon van mysterieuze overlijdens van prominente figuren in Rusland. Sinds de Oekraïne-oorlog zijn er meerdere individuen overleden onder verdachte omstandigheden, waarbij sommigen bijvoorbeeld ‘plotseling uit het raam vielen’. Een 58-jarige Russische generaal, die vastzat omdat hij gevoelige informatie had over het paleis van Poetin, overleed vlak voor zijn mogelijke vervroegde vrijlating.

Ook een oligarch

Eveneens stierven multimiljonair en politicus Nikolay Bortov (77) en politicus Dzhasharbek Uzdenov (56) plotseling onder mysterieuze omstandigheden. Een Russische oligarch overleed aan de gevolgen van een kater nadat een ‘sjamaan’ hem een middel had gegeven om van zijn kater af te komen, dat later gif bleek te bevatten van een giftige pad.