Benodigdheden drugslab in Noordwijk

Noordwijk ZH – In een pand aan de De Scheysloot werden dinsdagochtend 24 november twee kleine wietkwekerijen en de benodigdheden voor een synthetisch drugslab aangetroffen. De bewoonster en haar partner zijn aangehouden en zitten vast voor verhoor.

Warmtebeeldcamera

Agenten kregen onlangs de woning, de bovenverdieping van het pand, in het vizier en besloten een onderzoek in te stellen. Met een warmtebeeldcamera werd vastgesteld dat er van deze specifieke woning meer warmte afstraalde dan van de omliggende panden. Ook bleek het stroomverbruik afwijkend te zijn. Op basis van deze bevindingen werd een machtiging tot binnentreden afgegeven en gingen agenten dinsdagochtend de woning binnen.

Afgepakt

In twee kasten bleek wiet te worden gekweekt waarop de 48-jarige bewoonster werd aangehouden. Ook haar partner die even later ter plaatse kwam, een 59-jarige Noordwijker, werd aangehouden. Tijdens de doorzoeking van het pand troffen agenten vervolgens in de bedrijfsruimte op de benedenverdieping alle benodigdheden voor een synthetisch drugslab aan, waaronder apparatuur, ketels en chemicaliën.

Speciaal team

Een speciaal team van de Landelijke Eenheid kwam naar het pand om de goederen voor het drugslab op een veilige manier af te voeren.  De hennepkwekerijen zijn eveneens ontmanteld en afgevoerd. Ook werd een auto en een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen. Beide verdachten zijn ingesloten op het politiebureau. Politie Noordwijk onderzoekt de zaak.

Bron: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *