Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Berg cocaïne in haven Vlissingen aangetroffen

nov 16, 2023
Banaan

Dinsdagavond heeft de Douane een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne in de haven van Vlissingen onderschept. In totaal zijn er 3279 pakketten in beslag genomen, met een geschatte straatwaarde van circa 246 miljoen euro.

Bananen uit Ecuador

De pakketten werden ontdekt te midden van een zending bananen uit Ecuador, bedoeld voor een Nederlands bedrijf dat vermoedelijk niet betrokken is bij de illegale praktijken. Deze vondst markeert de grootste partij cocaïne die dit jaar tot nu toe in Zeeland is aangetroffen.

Intensief toezicht

Naar aanleiding van de vondst is er gedurende de operatie vannacht intensief toezicht gehouden in het havengebied door de Douane, de Zeehavenpolitie en de Koninklijke Marechaussee. Zij hebben de beveiliging verzorgd, en tijdens de afronding van het onderzoek vanochtend blijven ze extra toezicht uitoefenen.

Het Team Bijzondere Bijstand van de Douane heeft de verdovende middelen nog dezelfde avond opgehaald en vernietigd. De Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie zullen verdere stappen ondernemen in het onderzoek naar deze zaak.