Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Bulgaarse trucker gepakt met 698 kilo cocaïne

nov 15, 2023
Vrachtwagen

Ranst – In de Belgische plaats Ranst heeft de federale wegpolitie vrijdagavond een 46-jarige Bulgaarse vrachtwagenchauffeur gearresteerd. De man vervoerde 698 kilo cocaïne in zijn vrachtwagen, zo meldde het parket Antwerpen.

Gecontroleerde vrachtwagen

Op de snelwegparking in Ranst voerde de federale wegpolitie vrijdagavond rond 21.15 uur een controle uit op een vrachtwagen. Bij het inspecteren van de lading ontdekten ze sporttassen met daarin cocaïne. In totaal ging het om 698 kilo drugs. De cocaïne is in beslag genomen en zal zo snel mogelijk worden vernietigd, volgens het Antwerpse parket.

Verder onderzoek

Na ondervraging werd de Bulgaarse chauffeur op zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Deze besloot hem onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. De federale gerechtelijke politie voert momenteel verder onderzoek uit.

Zaakje stinkt

Het verhaal rammelt natuurlijk aan alle kanten. Het is allemaal net even té toevallig dat de Belgen deze vrachtwagen controleren in Ranst – of all places – en dan ook nog de ‘mazzel’ hebben dat er een berg coke wordt aangetroffen.