Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Bergen op Zoom is weer helemaal veilig

feb 7, 2022
Politie, boeien

De mensen in het Brabantse Bergen op Zoom halen opgelucht adem. Iedereen durft weer gewoon naar de supermarkt te gaan, kinderen kunnen weer met een gerust hart naar de speeltuintjes en de hond uitlaten kan ook weer zonder zorgen. De politie heeft een werkelijke heldendaad verricht.

Aangehouden

Zonder angst en met gevaar voor eigen leven wist de politie een 24-jarige man uit Bergen op Zoom op zaterdag 5 februari 2022 omstreeks 00.15 uur op de van Konijnenburgweg aan te houden. De gast wordt ervan verdacht de opiumwet te hebben overtreden.

Gripzakjes

Bij hem werden 53 gripzakjes met onder meer cocaïne en 31 XTC -pillen aangetroffen. Ook had hij twee mobiele telefoons bij zich waarop voortdurend berichten binnen kwamen, klaarblijkelijk is het handelen in pillekes nog steeds een uitstekende manier om je uitkering iets aan te vullen. Verder was hij in het bezit van ruim 400 euro aan contant geld in vooral kleine coupures. De politie verdenkt hem daarom van drugs dealen en witwassen. Een logisch lijkende redenering waar een goede advocaat natuurlijk meteen appelmoes van maakt.

Witte Opel

Agenten zagen vannacht omstreeks 00.05 uur op de Tholenseweg een witte Opel rijden, geen Mercedes of een BMW zoals je zult verwachten bij een topcrimineel. De agenten herkenden het voertuig omdat er informatie is binnen gekomen (hoe en wat voor informatie dat verklapt de politie lekker niet) dat de bestuurder vanuit dit voertuig drugs zou dealen. Of hij dat deed uit gemakzucht, omdat hij slecht ter been was of om dat het buiten te koud is blijft een vraag. De dienders besloten daarom een controle in te stellen. 

Bobbel in broek

Ze zagen dat hij in zijn trainingsbroek net boven zijn geslachtsdeel een opvallend zichtbare bobbel had. Je dient je dan natuurlijk meteen af te vragen waar de ogen van de agenten allemaal langs dwalen als ze met een verdachte bezig zijn. Maar goed, dit bleek een plastic zak met meerdere gripzakjes drugs te zijn. Verder werd er op verschillende plaatsen in zijn kleding bankbiljetten aangetroffen. Hierop is hij aangehouden en vastgezet.