Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Bewaker wietkwekerij krijgt de kogel

okt 6, 2021

Vlakbij het kleine dorpje Pleitas in Spanje, een heel klein dorpje met slechts 34 inwoners, vond een fietser afgelopen zaterdag een lijk in een wagen. Het slachtoffer was de bewaker van een lokale wietplantage. De man was doodgeschoten.

Fietser

Om 8.30 uur afgelopen zaterdag deed een fietser die zijn naam liever niet terugziet op internet want hij heet Pedro, een lugubere ontdekking nabij het dorpje Pleitas, in de provincie Zaragoza. In een wagen lag het lijk van de bewaker van een lokale (en legale) wietplantage. Het slachtoffer, 45 jaar oud, was bekend onder de inwoners van het dorp. Alles wijst er op dat zijn dood gerelateerd is aan de poging tot inbraak in de plantage de middag daarvoor.

In dienst

De man werkte niet voor een bewakingsbedrijf maar stond rechtstreeks in dienst van de eigenaar. De politie vermoedt dat het om een grote groep daders gaat. Op vrijdag betrapten een aantal omwonenden een groep mannen bij de plantage. Daarop koos de groep het hazenpad. Toen de eigenaar van de plantage met de politie ter plaatse kwam, troffen zij een aantal bundels wiet aan die klaar lagen om te worden meegenomen. Ook stonden twee verdachte bestelwagens op een terrein vlakbij, die op dat moment niet konden worden geïdentificeerd.

Eén schot

‘s Avonds verliet zowel de eigenaar als de politie het terrein en nam de bewaker de wacht over. Zich verder van geen kwaad bewust, kwam de ontnuchtering voor de betrokkenen pas met de ontdekking van het lijk op zaterdagochtend. De wagen van de man werd gevonden in een gracht een paar kilometer van de plantage. Na onderzoek bleek dat de man gestorven was door de verwonding van één enkele kogel.

Veel vragen

Er blijven voorlopig veel vragen hangen rond de moordzaak. Als het tot een treffen tussen inbrekers en bewaker kwam, waarom lag zijn lijk dan zo ver van de plantage? Wat is er nog gebeurd op vrijdagnacht nadat de politie de plek van de misdaad verliet? De politie en experts ter zake doen het nodige werk, zodat het pittoreske Pleitas hopelijk weer snel op beide oren kan slapen.