Bezit gepakte criminelen naar burgers

DoorFlappie

nov 27, 2017 #burgers, #domeinen, #goederen
domeinen

De overheid gaat naar Italiaans voorbeeld goederen die bij criminelen in beslag zijn genomen weggeven aan de burgers in plaats van ze te verkopen via de dienst domeinen. In Italië gaan zo veel spullen van de maffia terug de maatschappij in.

Nu hoef je je niet meteen te verheugen op die dikke Mercedes of die mooie speedboot, want de goederen worden ingezet als ze een algemeen maatschappelijk doel dienen. Een boot die waarschijnlijk voor drugssmokkel is gebruikt, gaat dienst doen bij het Rotterdamse Scheepvaart en Transport College. Het is een eerste voorbeeld van een nieuwe werkwijze van het Openbaar Ministerie (OM).

Het OM wil zulke spullen vaker gaan schenken aan maatschappelijke organisaties. De Rotterdamse hoofdofficier van justitie Marc van Nimwegen noemt dit ,,een helder signaal dat criminelen met hun geld en dure spullen niet onoverwinnelijk zijn. Het maakt zichtbaar dat misdaad niet mag lonen en dat de samenleving beter wordt van de bestrijding van criminaliteit.”, lazen we in de Telegraaf.

Door Flappie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *