Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Big pharma wil geen 18,5 miljard mislopen

mrt 23, 2018

Inmiddels worden de traditionele industrieën bijzonder zenuwachtig door de populariteit van (medicinale) cannabis en haar onstuitbare legale opmars. Een groot researchbureau berekende dat Big Pharma in drie jaar tijd liefst 18,5 miljard dollar aan inkomsten kwijtraakt als alle 50 Amerikaanse staten legale medicinale wiet hebben!

Uiteraard is dit nu precies de reden dat farmaceutische bedrijven, maar ook tabak- en drankfabrikanten zich nu aan het inkopen zijn in de cannabisbranche. Uit de berekening van researchbureau New Frontier Data blijkt dat de farma-maffia dus 18,5 miljard dollar inlevert in 3 jaar als heel de VS legale wiet zou kennen. Maar omdat dit een ‘ongelooflijk machtige en winstgevende industrie’ is (aldus New Frontier CEO Giadha Aguirre De Carcer, valt het met de totale (financiële) impact op Big Pharma eigenlijk nog wel mee.

Dat neemt echter niet weg dat deze week bekend is gemaakt dat er voor het eerst een samenwerking komt tussen de werelden die met elkaar omgingen als water en vuur: Big Pharma en medicinale cannabis. De twijfelachtige eer gaat naar Canada, waar mediwiet-producent Tilray maandag bekendmaakte dat het een ‘strategisch partnerschap’ heeft gevormd met het farmaceutische bedrijf Sandoz Canada.