Binnenkwekers de sjaak

Rond deze dagen is het altijd bingo en is de wietpolitie extra actief. De ene na de andere wietkwekerij wordt opgerold. Een overzicht.

Zandvoort

Zandvoort – In een woning aan de Kosverlorenstraat heeft de politie dinsdagmiddag een wietkwekerij aangetroffen. In totaal stonden er 225 planten in de kwekerij.

Rond 15.30 uur kregen agenten van iemand die in de woning was de melding dat het sterk naar wiet rook. De bewoonster liet de politie binnen en in één van de slaapkamers bleek een wietkwekerij te staan. In een naastgelegen ruimte werden wiet gerelateerde goederen aangetroffen. Ook bleek sprake van diefstal van stroom. De planten en goederen zijn in beslag genomen en vernietigd. De 53-jarige bewoonster werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Castricum

Castricum – Op dinsdagmiddag deed de politie onderzoek in een woning aan de Lindenlaan in Castricum. Naast een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk vond de politie ook een volledig ingerichte wietkwekerij. Wietplanten stonden er echter niet.

De politie kwam het illegale vuurwerk op het spoor door een anonieme melding. In de woning vond de politie ongeveer vijfhonderd kilo zwaar en illegaal vuurwerk. Toen de politie op de zolder ging kijken, vonden zij daar een afgeschermd gedeelte waar een wietkwekerij was gebouwd. Onduidelijk is of er al eens wiet is geteeld of dat de kwekerij hiervoor in gereedheid werd gebracht.

De politie nam het vuurwerk en de apparatuur uit de kwekerij in beslag. In de woning werden geen verdachten aangetroffen. De bewoner, mogelijk eigenaar, zal op een later tijdstip worden verhoord.

Haarlem

Haarlem – De politie heeft vrijdagmiddag een hennepplantage gevonden onder de Buitenrustbrug, na een melding van het personeel van de brug.

In een technische ruimte onder de brug werd de plantage gevonden. Er bleken 96 planten gekweekt te worden. De kwekerij is door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd. De politie komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben.

Rilland

Donderdagochtend is in een woning aan de Steenvlietstraat in Rilland een wietkwekerij met 210 planten ontdekt. Alle wietplanten zijn geruimd. Voor het kweken van de wietplanten werd stroom illegaal afgetapt. De bewoner is aangehouden en verhoord.

Westervoort

WESTERVOORT – De politie heeft een wietkwekerij opgerold in Westervoort, waarin ongeveer 70 planten en 200 stekjes stonden. De plantage werd woensdagmorgen aangetroffen op een zolder van een woning.In het huis werden twee verdachten aangehouden. Zij worden door de recherche verhoord over hun mogelijke betrokkenheid. Behalve van het houden van een wietkwekerij, worden de twee ook verdacht van stroomdiefstal. 

Wierden

In een woning in Wierden heeft de politie vanmiddag een wietkwekerij opgerold. Hoeveel planten er in het huis aan de Kalander stonden is niet bekend, maar de planten stonden zowel op de eerste verdieping als de zolder. De politie heeft de planten geruimd en de apparatuur in beslag genomen.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.