Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Vaporizer voor wiet én hasj

dec 2, 2019
Fenix 2.0 vaporizer

Regelmatig krijgen we van onze klanten de vraag naar een verdamper (vaporizer) die geschikt is voor wiet én voor hasj. Maar kan dat eigenlijk wel?

Dry Herbs

Vaporizers heten meestal vanuit de fabrikant dry herb vaporizers. Dat is omdat de droge kruiden een droog residu houden na gebruik. Je kunt de droog gedampte wiet eigenlijk zo de kamer uithalen en je verwarmde kamer is weer leeg. Met hasj heb je een hogere concentratie THC dan bij wiet. Bij het verdampen hiervan zal hasj zacht worden en een plakkerige boel worden.

Hennepvezel

Je kunt wel hennepvezel gebruiken om het soort van te kunnen verdampen. Maar het blijft een rommel worden. Alles bruin en plakkerig… Ik zeg eigenlijk tegen iedereen dat het er niet voor is gemaakt. Of dat je bijna na iedere damp sessie alles goed moet schoonmaken.  Een flinke klus, die zeker na het flink inhaleren niet echt gelegen komt.

Conclusie

Dus, beter niet. Maar als verdampen van je hasj het echt een must is, kun je het met hennepvezel proberen. Met eigen risico op schade enzo. Hou er wel rekening mee dat als je het tóch doet, je apparaat stuk kan gaan en voor dergelijke defecten wordt geen garantieclaim geaccepteerd.